Συρόπουλος Στυλιανός

Φυσικοθεραπευτης Msc καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση,Εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής,Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας, Φυσικοθεραπευτής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Σχετικά με εμάς

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας Συρόπουλος Στυλιανός προσφέρει υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στον Νομό Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας από το 2006 έως σήμερα. Η δεκαετή πορεία του εργαστηρίου στους τομείς αποκατάστασης μυοσκελετικών - νευρολογικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων μαρτυρά την αντοχή του στον χρόνο προσφέροντας ποιοτικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Παράλληλα γεννά και την ευθύνη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του απευθυνόμενο σε διαφορετικού είδους ασθενών όπως είναι οι ασθενείς με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις. Συγκεκριμένα:

 

  • Παρέχει καρδιοαγγειακή-αναπνευστική φυσικοθεραπεία με καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης της θεραπευτικής άσκησης καταγραφής όλων των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο όπως ΗΚΓ,ΠΑΛΜΟΙ,ΟΞΥΓΌΝΟ,ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ,ΕΡΓΟ

  • Η εφαρμογή του πρωτοκόλου της θεραπευτικής άσκησης γίνεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την καρδιακή αποκατάσταση απο ειδικά εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή με γνώσεις αναζωογόνησης και με φυσική παρουσία του θεράπων ιατρού ο οποίος έχει συμβουλευτικό ρόλο (Στάδιο III καρδιοαγγειακής νόσου)

  • Κάθε ασθενής κάνει ατομικές συνεδρίες και το πρωτόκολλο είναι αυστηρά εξατομικευμένο για κάθε έναν ξεχωριστά βασισμένο σε μια αξιόπιστη δοκιμασία κοπώσεως

Ειδικά εξειδικευμένος Φυσικοθεραπευτής

 

Ο Συρόπουλος Στυλιανός αποφοίτησε από το τμήμα φυσικοθεραπείας του Τει Αθήνας το έτος 2003. Το 2006 άνοιξε το δικό του εργαστήριο φυσικοθεραπείας στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία Αττικής. Παράλληλα με την ενασχόλησή του ως εργαστηριούχος φυσικοθεραπευτής εργάστηκε στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε δύο κρατικά νοσοκομεία το Αρεταίειο Νοσοκομείο και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο με διάρκεια θητείας δύο έτη.

Η κλινική εμπειρία πάνω στην αντιμετώπιση του επειγόντως περιστατικού χρονίως πασχόντων ασθενών τον οδήγησε στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου το 2014 στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από την Ιατρική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η δημοσίευση με τίτλο «Επίδραση Αναπνευστικής φυσικοθεραπείας στον πόνο και στην πρόληψη των πνευμονικών επιπλοκών σε μείζονα χειρουργική επέμβαση άνω κοιλίας» στο περιοδικό αρχεία ελληνικής ιατρικής το 2015 στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διατριβής ήταν καινοτόμα και μοναδική στην επιστημονική κοινότητα και του έδωσε το χρίσμα του εργαστηριακού συνεργάτη στο Τει αθήνας στην κλινική των καρδιοαναπνευστικών παθήσεων που το διατηρεί και ως σήμερα.

Επίσης είναι βασικός επιστημονικός συνεργάτης φυσικοθεραπευτής της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδος και συγκεκριμένα της εθνικής ομάδας μαραθώνιας κολύμβησης έχοντας συνεργαστεί με την ομάδα ανοιχτής Θάλασσας του ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Γέμελου και τον αργυρό ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, τους παγκόσμιους πρωταθλητές Κέλλυ Αραούζου, Αντώνη Φωκαιδη, τους πρωταθλητές Ευρώπης ανδρών Γιώργο Αρνιακό, Μαριο Καλαφάτη και παίδων Δημήτρη Νέγρη. Συνεργάζεται με τον αθλητίατρο Κυριάκο Νανούση, πρόεδρο της ιατρικής επιτροπής ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κολύμβησης

Η συμμετοχή του σε παγκόσμια και πανευρωπαικά πρωταθλήματα κολύμβησης απο το 2011 έως σήμερα είναι συνεχής σε Κίνα, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Μάλτα. Οι γνωσεις του πάνω στην φυσιολογία της αερόβιας άσκησης λόγω της πολυετούς εμπειρίας του στην μαραθώνια Κολύμβηση αλλά και στην βασική-εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής έχοντας πιστοποίηση απο το ευρωπαικό συμβούλιο αναζωογόνησης και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον ασθενή με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις και τον καθιστά πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του θεράποντα ιατρού.

Pin It

Sitemap - Όροι χρήσης - F.A.Q.